Clubbell

Eme ősi és újraalkotott eszköz olyan szögekben és síkokban tesz lehetővé erőképzést, melyeket hagyományos eszközökkel nem lehetne elérni.

A sajátos húzóerő és erőkar ötvözete hatalmas forgatónyomatékkal szembesíti a használóját. Ez a nyomaték az egyik legerősebb és legfélreérettebb koncepció az erőedzés és emelések területén.
Erőt a rotáción keresztül. A Clubbellek ugyancsak fejleszti a gyorsaságot, robbanékonyságot, ügyességet, állóképességet, centripetális, relatív és maximális erőt.

Ez mind egy összetettebb megértését biztosítja az erőnek és a sajátos húzóhatásának köszönhetően nem közvetlenül az ízületet és a szövetet terheli, de az ízület átmozgatása a helyes mozgását segíti elő és a ízületi nedvek termelését.  Ugyancsak a kötőszövetek rugalmasságát és helyes szerkezetét teszi lehetővé a belefektetett munka!

A Clubbell ugyancsak nagyon jól szállítható és könnyen összeköthető más hagyományos eszközökkel és gépekkel, akár kiegészítésként vagy a munka kompenzációjaként.

ELTERJEDÉSE

Az egyik legősibb fegyver, a buzogány, az évezredek alatt félelmetes kondicionáló eszközzé nőtte ki magát.Rengeteg harcművészeti hagyomány használta fel a buzogányt a harc mellett az egészségmegőrzés és az erő fejlesztésére: az indiai Kalaripayat, az iráni Pahlavani, az Okinawai karate és az orosz Sambo.

TÖRTÉNETE

A Clubbell eredete egészen az ősi Perzsia erőembereihez vezethető vissza. Ezekben az időkben, a súlyemelőt, a birkózót vagy harcost Pahlavannak hívták, azaz buzogányt lengető erőembernek. Az effajta edzésmódszer megtalálható volt az ősi Egyiptomban, Görögországban, ám a legnépszerűbb Indiában volt.

A századforduló körül rengeted erőember használta a Clubbell számtalan formáját, köztük George Jowett, Bob Hoffman, George Hackenschmidt, Paul Von Boeckmann, és természetesen Ghulum (The Great Gama) Mohammed. A Clubbellt az amerikai hadsereg is felvette az edzésrutinjába. 1914-ben, az Egyesült Államok hadseregének kézikönyve azt írja: […]ezek a gyakorlatok megerősítik és rugalmassá teszik a váll izmait és ízületeit, erősítik a felkart,alkart és a csuklót.

CLUBBELL EDZÉSEK

A clubbellek felgyorsítják a funkcionális erő megszerzését, növelik az állóképességet és a mozgástartományi határokat. A nehezebb Clubbellek brutális erőt, a kisebb Clubellek tüdőperzselő kardió kapacitást biztosítanak. A Clubellek sokrétűsége elképesztő, és mind a 3 dimenzióban megmozgatja a testet.

A Clubbell edzések által a testet különböző irányból éri terhelés (vízszintes, függőleges, átlós és forgó mozgások). A fogás és a súlypont közötti távolság határozza meg az eszköz által kifejtett terhelést a testre nézve. Mivel a Clubbelt folyamatosan fogni és tartani kell, hisz csak akkor marad a kezünkben, ha fogjuk, így a fogáserő és szorító erő szerves része a Clubbell edzéseknek.